Jdi na obsah Jdi na menu

Recept na Creme Brulee

19. 3. 2017

Budeme potrebovat: 250ml 12% smetany, 250ml smetany ke slehani, 1 vanilkovy lusk, 4 zloutky, 70g jemneho cukru krupice


Zapnete si troubu na 150°C


Vezmete smetanu ke slehani do hrnce. Prelijte z hrnce smetanu zpet do kelimku, prikryjte ho dlani v domneni "ze to bude okej" v umyslu s nim zatrepat az ted, protoze jste na to prve zapomneli a vetsina smetany zustala v kelimku. Setrete smetanu z kuchynske linky, z varne konvice, ze sporaku a bezte si omyt oblicem, protoze "to nebylo okej". Podekujte marketum, ze smetany prodavaji po 200ml kelimcich, takze mate 100ml rezervu. Prelijte smetanu ke slehani do hrnce. Nahlas si pripomente ze PRED OTEVRENIM PROTREPAT a zbyvajici smetanu nalijte do hrnce.


Vyjmete vanilku z baleni, rozriznete ji vejpul, vhrabnete seminka do smetany a hodte tam i cely lusk. Smetanu privadime k varu na mirnem plameni a tesne pred tim nez zacne vrit ji stahneme z ohne a nechame chladnout. Takovy je plan, takze stujte nad hrncem a propichujte smetanu ocima, protoze je to poradna svine a vypeni pri bohu varu fakt rychle!


Jakmile mame nastesti uhlidanou smetanu z ohne pryc rozdelime 4 vajicka na zloutky a bilky tak, ze rozbijeme skorapku, peclive prelevame z jedne pulky do druhe abychom ciste a krasne oddelili zloutek.


Utreme zloutky s cukrem, ktery jeste s laskou a peci presyjeme. Slehacem slehame asi 4 minuty do nadherne poctive zlute nadychane peny.


Jakmile mame hotovo slijeme smetanu pres sitko do nadoby a pak ji pomalilililililinku prilevame do nashlehanych zloutku.
Nasledne opet dame do hrnce a varime na mirnem ohni, dokud nezhoustne tak, ze se udrzi na varecce, neboli kdyz na varecce udelame caru prstem, hmota se neslije. Varime, varime, hmota tuhne a tuhne a tuhne.. ale mohla by jeste vic.. a jeste vic.. az se vam tam udelani hrudny.. ktere se musi rozvarit, takze varte, varte dokud nezjistite, ze se fakt nerozvari.
Poklepeme se po rameni jak nadherne odporne hmota vypada, nalijeme ji do varnych misticek, vlozime do hlubokeho plechu a do poloviny zalijeme varici vodou. Pak presvedcime sami sebe ze to "trouba zachrani".


Ooooopatrneeee vlozte do trouby a nechte pect 25 minut do konzistence pudinku.


Po 25 minutach otevrete troubu, abyste zjistili ze je to "trouba ZATIM nezachranila" takze ji v nadeji zavrete a nechte to tam jeste 5 minut.


Po 5 minutach otevrete troubu abyste zjistili, ze je to jeste moc tekute takze na to trouba potrebuje jeste 5 minut.
... po 40 minutach peceni to fakt lepsi nebude, prestante plytvat elektrinou a troubu vypnete neb je to krava co neumi nic zachranit. Creme Brule vytahnete z vodni lazne a nechce na drevene desce chladnout asi hodinu v marne a posledni nadeji, ze po vychladnuti to bude v poradku.


Mezitim co doufame si z bilku na vodni lazni naslehame pusinky. Neb to je jistota a fakt se to povede. Na jeden bilek 80g cukru moucky. Vyslehame do tuhe peny. Naplnime cukrarsky pytlik, nadelame pusinky na dva plechy a mrskneme do trouby na 100°C na jednu hodinu.


Po hodine kdy jsou pusinky dopecene sebereme odvahu a podivame se na Creme Brule ktere vypada jak hodne seslapana podrazka.


Cely ten hnusny tuhy vespod vodnaty a nejedly skraloup, ktery mel byt creme brulee hodte do hajzlu.


Oblecte se a jdete do Tesca. Kupte 250ml 12% smetany a 250ml smetany ke slehani. Nadavejte na ty dementy obchodni retezce ze to prodavaji po 200ml kelimcich takze ZBYTECNE KUPUJETE 100ML NAVIC!! Take se vydlabnete na nejaky vanilkovy lusk drahy jako 3 kravy a kupte vanilkovy cikr za 6 korun.


U pokladny se otocte na pate, vratte kterenske kelimky i dementni vanilkovy cukr zpet do regalu a jdete si domu pro pezenku, kterou jste nechali na botniku!! Po ceste si rvete vlasy z hlavy a dekujte bohu ze mate Tesco jen 300m od baraku.


Kupte 200ml a 200ml a 200ml (KOKOTI PROSTE!!) smetany a vanilkovy cukr, zaplatte kdyz uz konecne mate cim a jdete domu.


Mezitim vam zahadne zmizi polovina snehovych pusinek, nenamahejte se po nich patrat, zkoncili ve chrtanu Sežeruch Obecných.


PROTREPTE KELIMKY PRED OTEVRENIM!!! aby vam zbytecne mohlo zbyt tech idiotskych 100ml normalne se s tim neserte, nalijte to do hrnce, ten flaknete na sporak velky plamen, bude to rychleji.


Vajicka rozdelime tak ze je naflakame do jedne misy a pak rukou vylovime zloutky a zbytky skorapek.


Pak vemte metlicku zadny mixer, ten zere proud ktereho uz vam trouba sezrala dost!! Normalne to mixnete tak nejak at to trochu vypada a cajk.


Smetana jako dela ze lehce bubla to staci, slijte to a normalne cele najednou to flaknete do vajicek a sup sup metlou zamichat.


Nasrat znova to varit, nalijte to do misek a flaknete do trouby. Jo bez vodni lazne!! Konvice taky zere proud!!


Nechte to tam na 150°C 30 minut. Mejte v pazi ze to ma jako tak nejak konzistenci niceho kdyz to vytahnete, flaknete to na desku a jdete si udelat dalsi davku pusinek, na uklidneni nervu, neb ty se zkurvit nedaji. Opet 80g cukru na jeden bilek, nashlehat na vodni lazni a na plechy na 100°C hodinu.


Creme brulee po hodine dejte do lednice neb je to stejne jedno a na nervy sezerte ty dve pusinky, ktere vam po Sežeruchách obecných z tech dvou davek zbyly.


Druhy den svete div se! Creme brulee vypada jak vypadat ma!


ZATANCETE SI VITEZNY TANEC posypte creme brulee trtinovym cukrem a zazhnete flambovaci pistoli. Zkuste to znova, znova.. znova... AaaAaaaAaa#$/!!?!?!


Vezmete plyn ze skrine a nad drezem doplnte. Zkuste to znova.. znova, poprskejte sebe, poprskejte drez a taky do nej nejaky plyn nakapejte, nez prijdete na ten spravny grip. Vyzkousejte funkcnost pistole nad drezem. Nechte se krasne oflambovat neb chytil ten plyn co vam vykapal. Uhaste horici oboci, rasy a vlasy.


Poklepte si na rameno jaky jste dement a podekujte andeli straznemu ze zijete.


Rozflambujte cukr a podavejte.
Pri otazkach "co to tu smrdi, jako spalene vlasy" si do pusy narvete celou lzici kremu a snazte se nebyt agresivni.


Dobrou chut! :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář